Gastric Bypass JA, postop komplikation JA

Det är ett tag sedan jag skrev här men det kanske är nu som jag ska börja igen.


Jo måndagen den 16 januari 2017 kl 14.45 gick jag in på operationssalen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.
Jag skulle då gör en sak som aldrig fanns i min värld tidigare, men nu var jag ändå där.
Jag skulle genomgå en Gastric Bypass. En operation som jag vet har komplikationer i sitt kölvatten. Och med det i huvudet så la jag mej på operationsbritsen.

Vaknade sedan 17.45 inne på operationssalen då personalen sa till mej att flytta över till sängen som jag skulle ligga i på avdelningen. Ut på UVA (uppvaket) för att sedan vid ca 19.10 vara på avdelning 10.
På avdelning 10 var jag över natten och vid lunchtiden den 17 januari åkte jag hem. Efter en lugn natt och lugn morgon. 

Dagarna hemma fungerade jättebra, var seg men trött satt i fotöljerna och sov. Dagarna fortsatte bra fram till fredag kvällen, den 20 januari. Då började jag kräkas och mådde inte alls bra. Kräktes 5 gånger säkert och det var bara galla. Gick och la mej för att sedan vakna vid 4 på morgonen och mådde halvdant. 
Åt frukost vid 7.30 men började kräkas igen.

Fick uppsöka akuten på US i Linköping på lördagen och där blev jag kvar fram till kl 19.25 på kvällen då ambulansen kom för att köra mej till Vrinnevisjukhuset i Norrlöping.

Och där är jag nu sedan en vecka tillbaka.

Komplikation ja, vad är det då för någon? Jo, den nedre skarven är trång och först trodde man att den bara var svullen men det tror man inte längre.
Läkaren ger det i morgon också och jar det inte hänt något mer då så är det inplanerat en operation på måndag igen för att gå in och återställa det som är problemet.

Det är det jag vet och kan berätta just nu.

Det jobbigaste med det här är att vara ifrån barnen, man märker på dom att dom saknar en lika mycket som jag saknar dom. Har haft turen att ändå fått träffa dom varje dag som jag har legat här på ViN.
Personalen är trevlig och lättsam och det är ju faktiskt tur det.

Nej nu nlir det att göra sig i ordning för natten och krypa ner och kolla på något (om det finns) på viaplay eller någon annan playkanal. Tur att jag harmin platta med mej.

Kommer en ny uppdatering så fort jag har något att uppdatera.
Tjingeling

Vardag | | 2 kommentarer |
Upp